Vergoedingen huidtherapie 2021

Vergoedingen huidtherapie 2021

Wist je dat sommige huidbehandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen worden vanuit de zorgverzekering? Elk jaar veranderen de premies en vergoedingen weer. Het is dus nu het juiste moment om te kijken waarvoor je aanmerking komt. Soms kan een overstap van zorgverzekering veel schelen.

Vergoeding acne(littekens)

Acnetherapie kan worden ingezet om alle vormen van acne te behandelen. Dit kunnen we doen door middel van reinigende behandelingen en peelings. Wanneer er sprake is van huidschade door acne, zoals littekens kunnen we dit behandelen door bijvoorbeeld microneedling. Deze behandelingen kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit een aanvullende zorgverzekering. Bekijk hier de vergoedingen voor acnetherapie.

Vergoeding ongewenste haargroei gezicht

Het verminderen van ongewenste haargroei in het gezicht wordt vaak vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Door middel van laserontharing kunnen we de haartjes permanent verwijderen. Bekijk hier de vergoedingen voor laserontharen.

Kijk goed naar de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar

Wanneer je aanspraak wilt maken op de vergoeding voor huidbehandelingen zitten hier voorwaarden aan vast. Bekijk deze daarom altijd goed voordat je een verzekering afsluit. Zo kan de maximale vergoeding per verzekeraar verschillen. Dit kan variëren van €50,- tot €700,- per jaar. Meestal is een verwijzing van de huisarts niet nodig, maar sommige verzekeringen kunnen hier toch om vragen.  

Huidbehandelingen bij NOVA Huidpraktijk

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding stellen zorgverzekeraars een aantal voorwaarden. Vaak is deze voorwaarde dat de behandelend huidtherapeut aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staat ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). NOVA Huidpraktijk voldoet aan deze voorwaarden.

Afspraak maken?

Wil je meer informatie over de behandeling van acne, ongewenste haargroei of heb je andere huidklachten? Een intakegesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend, ik help je graag verder! Contact opnemen kan gemakkelijk via whatsapp of bel voor het maken van een afspraak naar 06-26566902.

Geschreven door Anita van der Kolk

Geschreven door Anita van der Kolk

Huidtherapeut