Microneedling

Microneedling met de Dermapen 4

De Dermapen 4 is dé nieuwste techniek op het gebied van microneedling. De behandelingen zijn sneller en veiliger dan elk ander microneedling apparaat en zorgen voor de meest optimale behandelresultaten.

Wat is microneedling?

 

Tijdens een microneedling behandeling worden er door minuscule naaldjes op hoge snelheid gaatjes in de huid gemaakt. Deze gaatjes zijn met het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar. De reactie van het lichaam hierop is een natuurlijk herstelproces. Er ontstaat een verhoogde productie van collageen en elastine in de huid. Daarnaast worden de speciaal op jouw huid afgestemde ingrediënten beter en dieper door de huid opgenomen. Een behandeling met de Dermapen 4 is effectieve en veilige behandeling wat zorgt voor zichtbare huidverbetering. Na een microneedling behandeling met de Dermapen 4 is de huid merkbaar steviger, egaler en gladder.

De Dermapen 4 behandeling wordt toegepast voor de behandeling van:

– Fijne lijntjes & rimpels
– Acne
– Littekens
– Pigmentatie
– Huidverjonging
– Vergrote poriën
– Striae

Resultaten microneedling

  • Door de aanmaak van nieuw collageen wordt de huid gladder en steviger
  • Rimpels en fijne lijntjes worden minder diep 
  • (Acne)littekens worden egaler en minder zichtbaar
  • De poriën worden fijner 
  • Door huidvernieuwing vervagen pigmentvlekken
In de weken na de behandeling zal de huid er frisser en egaler uitzien. De collageenopbouw in de huid is een geleidelijk proces. Hierdoor werkt de behandeling nog tot een paar maanden door in de huid.

Aantal behandelingen

Net als voor alle behandelingen geldt, hoe vaker deze herhaald wordt hoe sterker het effect van de behandeling. Afhankelijk van de indicatie en herstelvermogen van de huid zijn er gemiddeld drie tot zes behandelingen in kuurverband nodig voor een zichtbaar resultaat.

Na de behandeling

De Dermapen behandeling is geschikt voor alle huidtypen en heeft een korte hersteltijd. Direct na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en roze-rood zijn gedurende 12-48 uur. Door de versnelde celdeling waarbij dode huidcellen loslaten kan de huid ook licht gaan schilferen. De mate van schilfering verschilt per huid.

Nazorg adviezen microneedling

Na de behandeling hoef je de eerste 24 uur niets aan je huid te doen, ook niet reinigen. Het beste is om de huid met rust te laten en een warme douche, sauna, zwemmen en intensief sporten te vermijden tot 48 uur na de behandeling.

Gebruik de eerste 48 uur na de behandeling geen make-up. De medische foundation van Oxygenetix is een uitzondering en mag aangebracht worden na een microneedling behandeling om de huid te camoufleren en het huidherstel te bevorderen (deze zijn bij ons verkrijgbaar).

Stel de huid tot 14 dagen na de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank. Bescherm de huid dagelijks met een zonbeschermingscrème met minimaal SPF 30. Dit om zonneschade en hyperpigmentatie te voorkomen.

Meer informatie?

Plan een kosteloos intakegesprek in voor meer informatie en een behandelplan op maat.