TCA Peeling

TCA Peeling

Geschikt om de tekenen van huidveroudering te verminderen, bij pigmentvlekken, acnelittekens en voor het verbeteren van een grove huidstructuur.

Een TCA (trichloorazijnzuur) peeling 15-35% is een zeer intensieve huidbehandeling en stimuleert cel vernieuwing, collageen en elastine aanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. Hierdoor wordt de huid egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen waardoor tekenen van huidveroudering verminderen.

Voorbereiding op de TCA peeling

Voor een optimaal resultaat is een goede voorbereiding belangrijk. De behandeling kan alleen plaats vinden als de huid in goede conditie is. Wat wil zeggen dat de huid minstens 2 weken van te voren is voorbereid met de aanbevolen thuisproducten en een milde peeling behandeling heeft ondergaan. Dit zal de TCA behandeling ondersteunen en een beter resultaat geven. 

Hoe werkt de TCA peeling?

De huid wordt van te voren gereinigd en voorbereid met een ontvettende en desinfecterende solution. Vervolgens worden er één tot meerdere lagen TCA peeling op de huid aangebracht. Afhankelijk van de gewenste huidreactie kunnen er lokaal meerdere lagen worden aangebracht. De peeling geeft een warm prikkelend gevoel op de huid. In de dagen na de behandeling zal de huid geleidelijk gaan vervellen. De mate van vervelling is afhankelijk van de intensiteit van de peeling.

Aantal behandelingen

Na één behandeling kun je al verbetering van de huid zien. Afhankelijk van jouw huidbehoefte wordt het aanbevolen om de TCA peeling in een kuur te doen van 3-6 behandelingen en maandelijks te herhalen. Tijdens een intakegesprek ontvang je een passend advies.

Nazorg

Na de behandeling is het belangrijk om minimaal 4 weken dagelijks de huid te beschermen tegen de zon met SPF30/50. De huid is na de TCA peeling gevoeliger voor zonlicht. Vermijd daarom zo veel mogelijk direct zonlicht en ga niet onder de zonnebank. Blijf van de velletjes of korstjes af om littekenvorming te voorkomen. Tot 48 uur na de behandeling wordt het afgeraden om te sporten, zwemmen of naar de sauna te gaan. De aanbevolen nabehandelingscrème mag zo vaak als gewenst worden aangebracht om de huid te hydrateren en het huidherstel te bevorderen.

Neem contact op

Wil je meer weten over de TCA peeling? Neem dan contact met ons op of maak gelijk een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.