Peelings

Peelings

Met een chemische peeling wordt de celvernieuwing in de huid intensief gestimuleerd. Een peeling is de manier om je huid er weer fris uit te laten zien. Oneffenheden zoals puistjes, littekens en pigmentvlekken worden minder zichtbaar. De collageenaanmaak neemt toe waardoor de huid steviger wordt. Voor elke huid is er een geschikte peeling. 

De behandeling

Een chemische peeling is een vloeistof op basis van natuurlijke zuren zoals, glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en amandelzuur. De peeling zorgt voor een snellere afschilfering van dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe en gezonde cellen te maken. De peelings zijn onderverdeeld in verschillende sterktes van mild tot sterk. Hierdoor kan ook de hersteltijd van de huid na de behandeling verschillen. Welke peeling ingezet wordt is afhankelijk van de huidconditie en wensen. Dit wordt voorafgaand aan de behandeling besproken. De peelings kunnen op het gezicht, rug of andere gebieden worden toegepast. 

Peelings zijn effectief bij de behandeling van:

  • een onzuivere huid
  • pigmentvlekken
  • acne
  • oppervlakkige acnelittekens
  • rosacea 
  • rimpels en fijne lijntjes
  • een doffe teint 
  • grove poriën 

Aantal behandelingen

Om de huid optimaal te verbeteren worden de peelings aanbevolen in een kuur van 4-6 behandelingen. Afhankelijk van de sterkte van de peeling iedere 2 tot 4 weken. Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met regelmaat een peeling behandeling te ondergaan.  

Na de behandeling

De huidreactie en hersteltijd is afhankelijk van het soort peeling dat gekozen is en het huidtype. Dit wordt voorafgaand aan de behandeling besproken. Direct na de behandeling kan de huid er rood uitzien. Bij de intensievere peelings kan er na enkele dagen droogheid ontstaan en kan de huid gaan schilferen. Oude huidcellen maken dan plaats voor nieuwe, gezonde huidcellen. De hersteltijd kan tot ongeveer 7 dagen duren. 

– Het gebruik van thuisproducten wordt aangeraden om de behandelingen te ondersteunen voor een optimaal resultaat. 
– Bescherm de huid tot minstens 4 weken na de behandeling dagelijks met een zonbeschermingsfactor van minimaal SPF 30 om huidschade zoals pigmentvlekken te voorkomen en vermijd overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebank. 
– Houd er rekening mee dat de huid gevoelig kan zijn na de peeling. Dep de huid droog na het douchen of reinigen in plaats van wrijven.
– Vermijd trekken of plukken aan de velletjes om huidbeschadiging te voorkomen.  
– Gebruik geen producten met retinol, zuren of scrub totdat de huid hersteld is.

Meer informatie?

Wil je meer weten over peelings en welke behandeling geschikt is voor jouw huid? Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.