Vaatlaser behandeling

Vaatlaser behandeling

Verwijde rode of paarse bloedvaatjes kunnen voorkomen in het gezicht en op het lichaam. Ze ontstaan doordat de vaatwanden verslapt zijn. Hierdoor vervullen deze vaatjes geen functie meer in de huid en kunnen ze zonder problemen behandeld worden. Een verslapping van de vaatwanden ontstaat vaak door het ouder worden. Maar ook erfelijke aanleg speelt een rol bij het ontstaan van verwijde vaatjes. Zonbeschadiging, roken, bepaalde medicatie en zwangerschap kunnen de hoeveelheid zichtbare vaatjes verergeren. 

vaatlaser

Een vaatlaserbehandeling is geschikt voor:

  • Couperose 
  • Teleangiëctastieën (verwijde fijne vaatjes) 
  • Rosacea 
  • Spider naevi (spinnenkopje)
  • Cherry angioma (rood bultje, wordt ook wel een kersenwratje genoemd)
  • Venous lake
  • Oppervlakkige beenvaatjes 

De laserbehandeling

De laser (Nd:YAG 1064nm) zendt lichtstralen uit welke opgenomen worden door het bloed in de vaatjes. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd en trekken de vaatwanden samen. Het bloedvaatje is vernietigd en het lichaam zal deze in de weken na de behandeling zelf opruimen. De vaatjes zullen geleidelijk minder zichtbaar worden. De laserbehandeling is over het algemeen goed te verdragen. Het gevoel wordt ervaren als kleine warme prikjes op de huid. De laser werkt met een koelingsspray wat zorgt voor comfort tijdens de behandeling. Het is belangrijk dat de huid niet gebruind is voor de behandeling. Vermijd daarom vier weken voor de behandeling langdurige blootstelling aan zon of zonnebank. En bescherm de huid dagelijks met een zonbeschermingscrème van minimaal SPF 30. 

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid, dichtheid, dikte en grootte van de vaatjes. Voor vaatjes in het gezicht zijn er ongeveer 1 tot 3 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. De tijd tussen de behandelingen is hierbij minimaal vier werken. Voor oppervlakkige beenvaatjes zijn dit gemiddeld 3 tot 6 behandelingen en is de tijd tussen de behandelingen minimaal acht weken. 

Na de behandeling

Direct na de behandeling is de huid rood en kan er lichte zwelling zichtbaar zijn. Soms kunnen er kleine bloeduitstortinkjes ontstaan en korstjes. De korstjes zullen vanzelf weer loslaten. Vermijd langdurige blootstelling aan zon of zonnebank en bescherm de huid dagelijks met een zonbeschermingscrème van minimaal SPF 30 tot minstens vier tot zes weken na de behandeling. 

Meer informatie?

Wil je meer weten over de behandeling van vaatjes en welke behandeling geschikt is voor jouw huid? Neem contact op voor meer informatie en maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.